Suvi Matinlauri

Suvi Matinlauri - HR-kumppani

Aloitin Bureau Veritasilla vuonna 2017. Hallinnoin Suomen yksikön HR-prosesseja. Aloitukseni jälkeen työn sisältö on kehittynyt perusasioiden ja -prosessien järjestelystä siihen, että voi tähyillä jo mukavasti eteenpäinkin, miettiä mihin ollaan menossa ja millä tavoin. Yrityksen henkilöstötoiminnan kehittämiseen saa hyviä signaaleja joka suunnalta, jos vain pitää aistit avoinna.

Koulutustaustaltani olen kauppatieteiden maisteri; opiskelin henkilöstöjohtamista, psykologiaa ja puheviestintää. HR-alalla työskennellään hyvin erilaisilla koulutustaustoilla. Ennen Bureau Veritasta työskentelin henkilöstöhallinnon tehtävissä markkinointialan yritysryhmän emoyhtiössä sekä start up-taustaisessa IT-alan yrityksessä.

Normaali työpäiväni BV:llä koostuu sähköpostiin tulevien asioiden hoitamisesta ja selvittelystä. Asioiden haitari vaihtelee kysymyksiin vastaamisesta isompiin työn alle ottoprojekteihin. Taustalla pyörivät samalla erilaisten perustoimintojen ja vuosikellon toteutus sekä konsernilta tulevat vuosiprosessit, aloitteet ja kampanjat. Teen yhteistyötä maajohdon ja esihenkilöiden kanssa, ja olen työntekijöille läsnä ja lähellä erilaisissa kysymyksissä ja pulmatilanteissa. Vuoropuhelu henkilöstön edustajien kanssa toimii todella hyvin. Hoidan yhteistyötä myös palkkatoimiston, työterveyden ja vakuutuslaitosten suuntaan.

Työtehtäväni edellyttää kykyä havaita ja tiivistää olennaisuuksia informaatiotulvan keskeltä, vahvaa järjestelmällisyyttä, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä valmiutta hoitaa asioita A:sta Ö:hön. Työssäni pidän tehtävänkuvan itsenäisyydestä ja monipuolisuudesta. On palkitsevaa kokea luottamusta ja arvostusta avointen ja luottamuksellisten yhteistyösuhteiden muodossa. Koska HR:n rooli on Suomen yksikössä stand alone -HR-rooli, läheiset välit paikallisen maajohdon kanssa on todella tärkeä resurssi: suurin osa työstäni ei tapahdu esillä ollen vaan taustalla toimien.

Arvostan meillä BV Suomessa erityisesti aitoa ja välitöntä työilmapiiriä sekä sitä, miten korkealla osaamisella ja ammattietiikalla työntekijämme hoitavat työtään.

Suvi Matinlauri
HR Advisor
p. 010 830 8639
suvi.matinlauri@bureauveritas.com