JARNO IKONEN

JARNO IKONEN - JOHTAVA AUDITOIJA JA KOULUTTAJA

Minulla on yli 15 vuoden kokemus kansainväliseltä FMCG-sektorilta. Olen työskennellyt useissa eri asiantuntija- ja johtotehtävissä teknokemian sekä elintarvikkeiden logistiikan, myynnin, markkinoinnin ja valmistuksen parissa.

Valmistuin elintarviketieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. Opintojen jälkeen työskentelin Uudessakaupungissa kasviproteiinia valmistavassa Finnsoy Oy:ssä, jonka asiakkaita olivat kotimaiset ja kansainväliset yritykset. Työtehtäviini kuului tuotannosta vastaamisen lisäksi tuotekehys, markkinointi ja kunnossapito.

Muutaman vuoden jälkeen siirryin Unilever Finland Oy:lle, jossa työskentelin yli kymmenen vuotta asiantuntijana laadun, ympäristöhallinnan ja työsuojelun parissa, teknokemian ja elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiyksikössä. Lisäksi toimin johtotehtävissä jäätelönvalmistuksessa Unilever Ingman Production Oy:ssä. Kun Unilever osti uusia yrityksiä, johdin kansainvälisiä työsuojelun ja ympäristönhallinnan työryhmiä Pohjoismaissa, Baltiassa ja Valko-Venäjällä sijaitsevilla tehtailla. Kansainvälisen ison yrityksen toimintatavat ja käytänteet tulivat tutuiksi.

Bureau Veritasilla aloitin vuonna 2017 johtavana auditoijana ja jo vuoden jälkeen toimin myös kouluttajana. Auditoin ja koulutan laaja-alaisesti eri standardeja: laatu-, ympäristö- ja työsuojelu: ISO9001, ISO14001, ISO45001; sekä elintarviketurvallisuus: FSSC 22000, BRC ja IFS. Taustani antaa näkemystä standardin vaatimusten tulkintaan sekä toimintatapojen arviointiin auditoinneissa. Koulutuksissa hyödynnän monipuolista kokemustani kansainvälisestä ympäristöstä ja kannustan yrityksiä erilaisten johtamisjärjestelmien hallintaan ja kehittämiseen.

Tyypillinen työpäiväni on joko auditointia, auditoinnin suunnittelua, raportointia tai koulutusta. Kuitenkin jokainen päivä on hyvin erilainen, koska työskentelen ympäri Suomea ja ulkomailla eri kohteissa eri ihmisten kanssa. Erilaisten ihmisten ja yritysten kanssa työskentely motivoi samoin kuin se, kun huomaa oman työn tuottavan lisäarvoa. Työskentely Bureau Veritasilla on ollut antoisaa. Arvostan erittäin paljon mahtavia ja ammattitaitoisia työtovereita.

Vaikka olen koko aikuisikäni opiskellut ja työskennellyt Etelä- ja Länsi-Suomessa, olen alun perin kotoisin Savosta, Mikkelistä, jossa vietin lapsuuteni. Työn vastapainona urheilen ja ylläpidän maanpuolustustaitoja sekä retkeilen luonnossa.

Yhteystiedot:

Jarno Ikonen
Lead Auditor, Trainer
p. 010 830 8632
jarno.ikonen@bureauveritas.com