BV_hitsaus

Kantavien teräs- ja alumiinirakenteiden CE merkintä SFS-EN 1090-1 ja hitsauksen laadunvarmistus ISO 3834

Hitsauksen laadunvarmistus on yhä enenevissä määrin alkanut edellyttää hitsaajien pätevöintejä sekä hitsausprosessien valvontaa. Useat teollisuuden alat ovat joko omaehtoisesti, viranomaisvaatimusten tai eri tuotestandardien myötä alkaneet vaatimaan hitsausprosessien standardoitua hallintaa.

Hitsaus on prosessi, jonka tuloksia ei voida täydellä varmuudella todentaa myöhemmällä seurannalla. Hitsin laatu saadaan aikaan tekemällä, ei vain tarkastamalla, vaikka tarkastus lisääkin luotettavuutta. Hitsaus vaatii siten jatkuvaa tarkkailua ja dokumentoitujen toimintaohjeiden noudattamista - tai mittausta, jonka puutteet ilmenevät yleensä vasta, kun tuote on käytössä tai palvelu on toimitettu. ISO 3834 -hitsausstandardien tuella valmistajat voivat täyttää hitsauksen onnistumiseen liittyvät vaatimukset.

Kantavien teräsrakenteiden valmistajan CE merkintäoikeuden voi saada vain ilmoitetun laitoksen suorittaman varmentamisen kautta. Kysynnän kasvaessa, Bureau Veritasin ISO 3834:n sertifiointipalvelu on saatavilla FINAS akkreditoituna palveluna ja EN 1090-1 vaatimustenmukaisuustodistus Bureau Veritas Certification Finland:in ilmoitetun laitoksen numerolla. Sertifioinnin toteutukseen osallistuu IWE / IWT tason hitsausasiantuntija, mikä varmistaa arvioinnin teknisen tason ja kommunikaation oikeellisuuden.

OTA YHTEYTTÄ

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com

TUTUSTU MYÖS TEOLLISUUSPALVELUIHIMME