ELINTARVIKE-
TURVALLISUUS
SERTIFIOINNIT
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus ovat jatkuva huolenaihe yhteisöille ympäri maailman ja kuluttajat etsivät yhä enemmän varmuutta siitä, että ruoan raaka-aineet ovat peräisin kestävistä ja turvallisista luonnonvaroista.
Bureau Veritas tarjoaa elintarviketeollisuudelle elintarvikkeiden ja maatalouden sertifiointipalveluita monien standardien mukaisesti.
Elintarvike- ja maatalousalan ammattilaisten ja yritysten on osoitettava käytäntöjensä ja prosessiensa turvallisuus, vastuullisuus ja tuotteiden jäljitettävyys sekä saavutettava yhä tiukemmat kaupan ja kuluttajien vaatimukset. Nykyisten globalisoituneiden toimitusketjujen avulla näiden odotusten toteuttaminen on haastavampaa kuin koskaan ennen.
Viime kädessä kuluttajat ja päättäjät haluavat tietää mistä ruoka tulee, mistä se on valmistettu ja miten se on jalostettu. Sertifiointipalvelumme auttavat varmistamaan tuotteidenne turvallisuuden ja laadun.
Bureau Veritasin elintarvike- ja maatalouden sertifiointipalvelut auttavat teitä saavuttamaan korkeimmat turvallisuus- ja laatustandardit, täyttämään lainsäädännölliset vaatimukset ja helpottavat pääsyä kansainvälisille markkinoille.
ISO 22000 on elintarviketurvallisuuden johtamisjärjestelmästandardi, joka kattaa koko toimitusketjun. FSSC 22000 on maailmanlaajuinen Global Food Safety Initiativen (GFSI) hyväksymä elintarviketurvallisuusstandardi, joka perustuu ISO 22000 -standardiin ja jota vaaditaan monien maailman suurimpien jälleenmyyjien toimesta. Bureau Veritasin palvelut auttavat teitä kouluttamaan henkilöstöänne, arvioimaan yrityksenne näiden standardien mukaisesti ja antamaan teille sertifikaatin ansaitsemiseen tarvittavat tiedot ja taidot.
Brittiläisten vähittäiskauppojen järjestön alunperin laatima BRC -standardi ja saksalaisten vähittäiskauppojen järjestön IFS ovat teollisuuden ammattiryhmien suunnittelemia elintarvikkeiden laatu- ja turvallisuustandardeja. Monet suuret vähittäiskauppaketjut Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa vaativat toimittajiltaan BRC- ja IFS-sertifikaatteja. Näiden standardien sertifiointi auttaa teitä pääsemään kansainvälisille markkinoille, vahvistamaan suhteitanne jakelijoihin ja minimoimaan elintarviketurvallisuusriskit.
GLOBALG.A.P. on kansainvälisesti tunnustettu elintarvikkeiden tuotannon turvallisuus- ja laatustandardien sarja, joka kattaa sekä maatalouden, että vesiviljelyn. GLOBALG.A.P. -sertifikaatti on osoitus sitoutumisesta hyviin maatalouskäytäntöihin (Good Agricultural Practices, GAP): elintarviketurvallisuus, kestävyys sekä työntekijöiden ja eläinten hyvinvointi. GLOBALG.A.P. -sertifikaatti on avain globaaleille markkinoille, jälleenmyyjien ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Amerikkaa vaatiessa sen noudattamista kasvavissa määrin.
Rehuilla on suuri vaikutus lihan, siipikarjan, maitotuotteiden, kalan, munien ja muiden eläinperäisten elintarvikkeiden laatuun ja turvallisuuteen. FAMI-QS ja GMP+ ovat kansainvälisiä rehun turvallisuus- ja laatustandardeja. GMP+ on maailmanlaajuinen järjestelmä rehujen turvallisuuden varmistamiseksi ja parantamiseksi koko toimitusketjussa. FAMI-QS on eurooppalainen standardi rehun lisäaineiden ja komponenttien valmistajille. Näiden standardien mukainen sertifiointi ei vain helpota markkinoille pääsyä ja osoita jälleenmyyjillenne sitoutumistanne laatuun, mutta auttaa myös optimoimaan tuotannon tehokkuuden.
Merenelävien maailmanlaajuinen kysyntä on kasvussa, mutta liikakalastus ja tuhoavat kalastuskäytännöt kuluttavat kalakantoja. Marine Stewardship Council (MSC) -sertifikaatti varmistaa, että luonnonvaraiset merenelävät on pyydetty kestävien kalastuskäytäntöjen mukaisesti. Aquaculture Stewardship Council (ASC) -sertifiointi todistaa viljeltyjen merenelävien kestävän vesiviljelyn. Tarjoamme näiden ja muiden mereneläviä koskevien standardien sertifiointipalveluja, jotta voitte varmistaa laadun, turvallisuuden ja kestävyyden koko toimitusketjussanne.
Keliakialiitto hallinnoi AOECS (Euroopan Keliakialiittojen kattojärjestön) standardiin perustuvaa Gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmää, jonka tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien asiointia kaupassa. Tuotteen gluteenittomuus voidaan varmistaa tuotepakkauksessa olevasta Gluteenittoman tuotteen merkistä.
Kun teillä on Bureau Veritasin elintarvike- ja/tai maataloussertifikaatti, vastaatte yllä oleviin haasteisiin, pysytte kilpailukykyisenä ja parannatte imagoanne.
Bureau Veritasin työntekijöillä on laaja tuntemus elintarviketeollisuudesta sekä paikallisista säädöksistä ja markkinoista.
Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com
Tarjoamme elintarviketurvallisuuteen liittyviä koulutuksia. Löydät aiheen ajankohtaiset koulutuksemme alla olevasta linkistä.