bv_elintarvike

ELINTARVIKETURVALLISUUS
SERTIFIOINNIT

Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus ovat jatkuva huolenaihe yhteisöille ympäri maailman ja kuluttajat etsivät yhä enemmän varmuutta siitä, että ruoan raaka-aineet ovat peräisin kestävistä ja turvallisista luonnonvaroista.

Bureau Veritas tarjoaa elintarviketeollisuudelle elintarvikkeiden ja maatalouden sertifiointipalveluita monien standardien mukaisesti.

Haaste:

Elintarvike- ja maatalousalan ammattilaisten ja yritysten on osoitettava käytäntöjensä ja prosessiensa turvallisuus, vastuullisuus ja tuotteiden jäljitettävyys sekä saavutettava yhä tiukemmat kaupan ja kuluttajien vaatimukset. Nykyisten globalisoituneiden toimitusketjujen avulla näiden odotusten toteuttaminen on haastavampaa kuin koskaan ennen.

Viime kädessä kuluttajat ja päättäjät haluavat tietää mistä ruoka tulee, mistä se on valmistettu ja miten se on jalostettu. Sertifiointipalvelumme auttavat varmistamaan tuotteidenne turvallisuuden ja laadun.

MITEN BUREAU VERITAS ON TUKENANNE:

Bureau Veritasin elintarvike- ja maatalouden sertifiointipalvelut auttavat teitä saavuttamaan korkeimmat turvallisuus- ja laatustandardit, täyttämään lainsäädännölliset vaatimukset ja helpottavat pääsyä kansainvälisille markkinoille.

RAINFOREST ALLIANCE

Rainforest Alliance sertifikaatti on todiste yrityksen ympäristöystävällisestä ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Työntekijöiden oikeudenmukaiset olot ovat keskeinen sertifioitumisen edelleytys. Suomalaisten kuluttajien kaupan hyllyllä kohtaaman sertifioidun tuotteen sisällöstä vähintään puolet on peräisin sertifioidulta tilalta. Esimerkkejä rainforest Alliance sammakkomerkillä myytävistä tuotteista ovat juomat kuten tee, kahvi, hedelmämehut ja kaakao sekä useat hedelmät ja suklaa.

ISO 22000 JA FSSC 22000

ISO 22000 on elintarviketurvallisuuden johtamisjärjestelmästandardi, joka kattaa koko toimitusketjun. FSSC 22000 on maailmanlaajuinen Global Food Safety Initiativen (GFSI) hyväksymä elintarviketurvallisuusstandardi, joka perustuu ISO 22000 -standardiin ja jota vaaditaan monien maailman suurimpien jälleenmyyjien toimesta. Bureau Veritasin palvelut auttavat teitä kouluttamaan henkilöstöänne, arvioimaan yrityksenne näiden standardien mukaisesti ja antamaan teille sertifikaatin ansaitsemiseen tarvittavat tiedot ja taidot.

BRC JA IFS

Brittiläisten vähittäiskauppojen järjestön alunperin laatima  BRC -standardi ja saksalaisten vähittäiskauppojen järjestön IFS  ovat teollisuuden ammattiryhmien suunnittelemia elintarvikkeiden laatu- ja turvallisuustandardeja. Monet suuret vähittäiskauppaketjut Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa vaativat toimittajiltaan BRC- ja IFS-sertifikaatteja. Näiden standardien sertifiointi auttaa teitä pääsemään kansainvälisille markkinoille, vahvistamaan suhteitanne jakelijoihin ja minimoimaan elintarviketurvallisuusriskit.

GLOBALG.A.P.

GLOBALG.A.P. on kansainvälisesti tunnustettu elintarvikkeiden tuotannon turvallisuus- ja laatustandardien sarja, joka kattaa sekä maatalouden, että vesiviljelyn. GLOBALG.A.P. -sertifikaatti on osoitus sitoutumisesta hyviin maatalouskäytäntöihin (Good Agricultural Practices, GAP): elintarviketurvallisuus, kestävyys sekä työntekijöiden ja eläinten hyvinvointi. GLOBALG.A.P. -sertifikaatti on avain globaaleille markkinoille, jälleenmyyjien ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Amerikkaa vaatiessa sen noudattamista kasvavissa määrin.

FAMI-QS

Rehuilla on suuri vaikutus lihan, siipikarjan, maitotuotteiden, kalan, munien ja muiden eläinperäisten elintarvikkeiden laatuun ja turvallisuuteen. FAMI-QS on eurooppalainen standardi rehun lisäaineiden ja komponenttien valmistajille. Standardin mukainen sertifiointi ei vain helpota markkinoille pääsyä ja osoita jälleenmyyjillenne sitoutumistanne laatuun, mutta auttaa myös optimoimaan tuotannon tehokkuuden.

MSC ja asc

Merenelävien maailmanlaajuinen kysyntä on kasvussa, mutta liikakalastus ja tuhoavat kalastuskäytännöt kuluttavat kalakantoja. Marine Stewardship Council (MSC) -sertifikaatti varmistaa, että luonnonvaraiset merenelävät on pyydetty kestävien kalastuskäytäntöjen mukaisesti. Aquaculture Stewardship Council (ASC) -sertifiointi todistaa viljeltyjen merenelävien kestävän vesiviljelyn. Tarjoamme näiden ja muiden mereneläviä koskevien standardien sertifiointipalveluja, jotta voitte varmistaa laadun, turvallisuuden ja kestävyyden koko toimitusketjussanne.

AOECS - GLUTEENITTOMAN TUOTTEEN MERKKI

Keliakialiitto hallinnoi AOECS (Euroopan Keliakialiittojen kattojärjestön) standardiin perustuvaa Gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmää, jonka tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien asiointia kaupassa. Tuotteen gluteenittomuus voidaan varmistaa tuotepakkauksessa olevasta Gluteenittoman tuotteen merkistä.

BUREAU VERITAS - ELINTARVIKKEIDEN JA MAATALOUSSERTIFIOINTIEN AMMATTILAINEN

Kun teillä on Bureau Veritasin elintarvike- ja/tai maataloussertifikaatti, vastaatte yllä oleviin haasteisiin, pysytte kilpailukykyisenä ja parannatte imagoanne.

Bureau Veritasin työntekijöillä on laaja tuntemus elintarviketeollisuudesta sekä paikallisista säädöksistä ja markkinoista.

Bureau Veritasilla työskentelee 5700ammattitaitoista elintarvikkeiden ja maatalouden asiantuntijaa
Työskentelemme yli 140maassa

OTA YHTEYTTÄ

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com