MM

MIKA VAROMA - KONEISTOTARKASTAJA

Työskentelen Bureau Veritasilla kuvahyväksynnässä koneistotarkastajana. Aloitin BV:llä 2016. Koulutukseltani olen konetekniikan diplomi-insinööri ja ennen BV:tä työskentelin pitkään isossa laivasuunnittelutoimistossa.

Kuvahyväksyntä on toimistotyötä, jota tehdään näyttöpäätteen ääressä. Asiakkaat lähettävät piirustukset hyväksyttäväksi ja kuvien tarkastelu, kommentointi ja hyväksyntä tapahtuu projektinhallintajärjestelmässämme. Aiemmin laivasuunnittelun ja kuvien hyväksyntää tehtiin pääasiassa paperilla, nykyään sitä on hyvin mahdollista tehdä myös ilman paperia. Itse kuitenkin edelleen mieluummin katson etenkin isompia kuvia paperille tulostettuna kuin ruudulta. Tämä on ihan kiinni siitä, miten tykkää tehdä työtä.

Työni mahdollistaa ja edellyttää osaamisen jatkuvaa ylläpitoa ja kehittämistä, sillä Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) määräykset päivittyvät jatkuvasti. Ala kehittyy ja muuttuu kaiken aikaa monella tavalla. Lisäksi omat tarkastusoikeudet laajenevat ja sitä kautta tarkastettavien asioiden määrä kasvaa. Työssäni mielenkiintoista onkin se, että tulee opetella uutta ja pysyä kehityksessä mukana. Ei voi ajatella, että tehdään siten kuin on aina ennenkin tehty. Tällä hetkellä keskeisimpänä teemana työsarallani näkyy ilmastonmuutokseen liittyvä tavoite rajoittaa hiilidioksidipäästöjä.

Työ on itsenäistä ja omatoimista. Olin pitkään ainoa konetarkastaja BV Suomessa, mutta nyt meitä on kaksi. Voimme keskustella ammatillisista asioista työkollegan kanssa ja pohtia yhdessä ratkaisuja mahdollisiin eteen tuleviin haasteisiin. Samalla iso hiljainen tietovaranto ja osaaminen siirtyy eteenpäin käytettäväksi.

BV:llä työskentelyssä arvostan sitä, että pystyn rajoittamaan työni toimistoaikaan, eikä työasioita tarvitse miettiä vapaa-ajalla. Myös matkustamisen tarve on työroolissani vähäistä. BV:llä on todella hyvät ja monipuoliset työsuhde-edut. Koen, että työssä on saanut olla ihan oma itsensä. Meillä on monenlaisilla taustoilla ja työkokemuksella olevia työkavereita ja monenlaisia persoonia ja sopeudumme hyvin yhteen.

Mika Varoma
LPO Surveyor (Machinery)
p. 010 830 8642
mika.varoma@bureauveritas.com