Arctic Milk Oy

Uutiset

Arctic Milk Oy:lle myönnettiin
FSSC 22000 -sertifikaatti

Jan. 25 2021

Elintarvikealaan kohdistuu yhä tiukempia turvallisuus- ja laatustandardeja sekä lainsäädännöllisiä vaatimuksia.

FSSC 22000 on Global Food Safety Initiativen (GFSI) hyväksymä elintarviketurvallisuusstandardi. Kyseinen standardi pohjautuu elintarviketurvallisuuden johtamisjärjestelmästandardiin ISO 22000 sisältäen myös teknillisiä lisäosia ja tiukempia lisävaatimuksia.

Arctic Milk Oy on vuonna 2010 Ypäjällä perustettu meijeri, jonka meijerituotteet valmistetaan toimitusjohtaja Juha Lundströmin isoäidin ohjeiden mukaisesti. Arctic Milk Oy:lle myönnettiin vuoden 2020 lopulla FSSC 22000 -sertifikaatti, joka osoittaa yrityksen hallinnoivan meijerituotteidensa laatua ja turvallisuutta järjestelmällisesti.

Yrityksellä oli tavoitteenaan sertifiointivalmius uuden meijerin valmistuttua Forssaan. ” Asiakastarpeista lähti, että sertifiointityö lähti vauhdilla käyntiin ja saavutimme sertifiointivalmiuden jo keväällä 2020”, kertoo Arctic Milk Oy:n toimitusjohtaja Juha Lundström. Kuitenkin koronapandemian vuoksi auditoinnit siirrettiin myöhemmälle syksyyn.

Sertifiointiprosessi on ollut opettavainen työmatka oman yrityksen sisällä

Juha Lundström Arctic Milk Oy

Arctic Milk Oy:lle myönnetty FSSC 22000 -sertifikaatti kattaa yrityksen lehmänmaitopohjaisten kypsytettyjen juustojen, paistamattomien ja paistettujen tuorejuustojen, hapanmaitotuotteiden sekä kasvipohjaisten tuotteiden valmistuksen ja pakkaamisen muovikalvoon, -pikareihin ja –rasioihin. Sertifikaatti osoittaa sidosryhmille organisaation noudattavan tiukkoja elintarviketurvallisuuteen liittyviä vaatimuksia.

FSSC 22000 -sertifiointiprosessin voi aloittaa elintarvikealalla toimiva yritys koostaan riippumatta. Bureau Veritasin ISO/FSSC vaatimukset ja sisäinen auditointi -koulutus sopii erinomaisesti sertifiointiprosessin aloitusta suunnittelevalle yritykselle.

Arctic Milk Oy valmistautui sertifiointiauditointeihin muun muassa erinäisten tarkastuskierrosten, sisäisten katselmuksien ja kokouksien avulla. ”Sertifiointiprosessi on ollut opettavainen työmatka oman yrityksen sisällä, onneksi meijeriala on aina ollut jämptiä ja asiat tehty ja kirjattu kuten omavalvonta määrää. Meijerialan koulutus on opettanut hyvin laatustandardeista ja sertifiointiasioita tälle nykyajan sukupolvelle. Itse kun edustan vanhempaa kaartia, joka ei opiskellessaan edes tietokonetta nähnyt kuin kerran tai pari. Tosin vuokaavioohjelmointia ja basic kieltä piti opiskella muodon vuoksi”, kuvailee Juha Arctic Milk Oy:n matkaa kohti sertifiointia.

Bureau Veritas onnittelee Arctic Milk Oy:tä onnistuneesta FSSC 22000 -sertifioinnista!