Emma Hämäläinen ISO 9001

News

Kokemuksia ISO 9001 vaatimukset ja sisäinen auditointi –koulutuksesta

Huh. 5 2022

Osallistuin Bureau Veritasin 15.-16.3.2022 Sokos Hotel Triplassa järjestettyyn ISO 9001 vaatimukset ja sisäinen auditointi –koulutukseen. Moderni ympäristö ja herkulliset tarjoilut loivat erinomaiset puitteet molemmille päiville. Minulla ei ollut standardista tai auditoinnista juurikaan aikaisempaa tietämystä, joten lähdin koulutukseen avoimin mielin.  

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ JA RAKENNE

Ensimmäisenä päivänä keskityttiin itse standardiin, sen vaatimuksiin ja laadunhallinnan periaatteisiin. Toisena päivänä painopiste oli sisäisen auditoinnin käytännössä ja case-harjoituksissa. Jakaannuimme tekemään muutaman ryhmätyön, joissa harjoiteltiin case yrityksen sisäisen auditoinnin toteuttamista. Se toi teorian mukavasti käytäntöön ja auttoi hahmottamaan aiemmin opittua. Kouluttaja kiersi ryhmien välillä antamassa ohjausta, mistä oli hyötyä. Koen, että juuri harjoitusten ansiosta osaisin nyt itsenäisestikin suunnitella sisäistä auditointia.

Koulutuksella oli selkeä ja hyvin mietitty rakenne. Aloittelijankin, joka ei juurikaan tiedä aiheesta entuudestaan, oli helppo pysyä mukana. Koulutusmateriaali oli laadukas ja tiivisti olennaiset asiat. Kouluttaja osasi myös tauottaa sisällön niin, että asioita käsiteltiin loogisesti eikä tietomäärä tuntunut liian raskaalta.

MILLAINEN KOULUTTAJA OLI?

Kouluttajana Jarno on asiantunteva, innostava, osallistava ja rento. Hän osasi vastata monimutkaisiinkin kysymyksiin ja avata standardin tekstejä. Jarno antoi myös paljon havainnollistavia ja hauskojakin esimerkkejä oman uransa varrelta. Ne pistivät kuulijan pohtimaan ja olivat samalla hyviä vinkkejä oman sisäisen auditoinnin toteuttamiseen.

Image
Students in a classroom

Keskustelu oli aktiivista läpi koulutuksen ja muilta sain uusia näkökulmia aiheeseen.

TUNNELMIA KOULUTUKSESTA

Koulutuksessa oli erinomainen tunnelma ja aktiivista keskustelua sekä ajatustenvaihtoa. Muilta osallistujilta sai paljon näkökulmia eri toimialoilta, mikä ilmensi ISO 9001 -standardin ja tämän koulutuksen soveltuvuuden eri organisaatioille koosta ja toiminnasta riippumatta. Oli hienoa miten osallistujia oli saapunut ympäri maata. Oli myös ilo huomata kuinka osallistujat olivat aktiivisia ja tekemisessä oli hyvä henki.

Suosittelen koulutusta ehdottomasti kaikille niin ISO 9001 -standardista kuin sen mukaisesta sisäisestä auditoinnista kiinnostuneille.

Image
A woman with glasses

Emma HämäläinenSales and Marketing Assistant

ILMOITTAUTUMISET KOULUTUKSIIN

Tarja Myller (avoimet koulutukset)
Training Business Developer
p. 050 3022 046
tarja.myller@bureauveritas.com

Noora Lehikoinen (yrityskohtaiset koulutukset)
Sales Manager
p. 010 830 8662
noora.lehikoinen@bureauveritas.com