Rainforest Alliance

Rainforest Alliance sertifioinnit

Bureau Veritas aloittaa Rainforest Alliance sertifioinnit Suomessa 2022 aikana kotimaisen auditoijan suorittamana.

Rainforest Alliance sertifikaatti merkitsee todistusta yrityksen ympäristöystävällisestä ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Työntekijöiden oikeudenmukaiset olot ovat keskeinen sertifioitumisen edelleytys. Suomalaisten kuluttajien kaupan hyllyllä kohtaaman sertifioidun tuotteen sisällöstä vähintään puolet on peräisin sertifioidulta tilalta.

Esimerkkejä rainforest Alliance sammakkomerkillä myytävistä tuotteista ovat juomat kuten tee, kahvi, hedelmämehut ja kaakao sekä useat hedelmät ja suklaa.

Rainforest Alliance toteuttaa suojelu- ja yhteisökehitysohjelmia useissa tärkeissä trooppisissa kohteissa, joissa liian yksipuolinen maataloustuotanto muutoin uhkaisi ekosysteemien terveyttä ja maaseutuyhteisöjen hyvinvointia.

Maatiloja koskevan sertifioinnin vaatimukset on kerrottu standardissa 2020 SUSTAINABLE AGRICULTURE STANDARD: FARM REQUIREMENTS.  

Elintarviketeollisuutta koskevan jäljitettävyysketjun  sertifioinnin vaatimukset on kerrottu standardissa 2020 SUSTAINABLE AGRICULTURE STANDARD: SUPPLY CHAIN REQUIREMENTS

Lisätietoa sertifioinnin menettelyistä sekä yllämainitut standardit ovat saatavilla Rainforest Alliancen nettisivuilta

  • Rainforest Alliance

    1987 perustettu Rainforest Alliance aloitti toimintansa edistääkseen ja ohjatakseen kuluttajien käyttäytymistä luonnon suojelemiseen ja maanviljelijöiden sekä sademetsien yhteisöjen elämän parantamiseen.

    Muutamia vuosia myöhemmin organisaatio perusti SmartWood-metsäsertifiointiohjelman pyrkimyksenään kehittää ja kannustaa yrityksiä harjoittamaan vastuullista metsänhoitoa. 1990-luvulla Rainforest Alliance oli osallisena perustamassa Forest Stewardship Council -järjestöä. Suomessa se tunnetaan metsien FSC sertifiointien kautta.

    Vuonna 2018 Rainforest Alliance yhdistyi kestävää maanviljelyä sertifioivan UTZ:in kanssa organisaatioiden tavoitteiden saavuttamiseksi ja kasvaviin haasteisiin vastaamiseksi. 

Lisätiedot

Matti Hukari
Audit Manager / Food Sector
p. 010 830 8641
matti.hukari@bureauveritas.com

Jonna Pesu
Certification Business Developer
p. 010 830 8615
jonna.pesu@bureauveritas.com

Hymyilevä mies
Matti
Hukari

Audit Manager / Food Sector

Bureau Veritas

Matilla on 25 vuoden kokemus elintarvike- ja prosessiteollisuuden laadunhallinnasta ja tuotekehityksestä. Auditoijana pääpaino on elintarviketurvallisuusjärjestelmien auditoinneissa.