Rainforest Alliance

Rainforest Alliance sertifioinnit

1987 perustettu Rainforest Alliance aloitti toimintansa edistääkseen ja ohjatakseen kuluttajien käyttäytymistä luonnon suojelemiseen ja maanviljelijöiden sekä sademetsien yhteisöjen elämän parantamiseen.

Muutamia vuosia myöhemmin organisaatio perusti SmartWood-metsäsertifiointiohjelman pyrkimyksenään kehittää ja kannustaa yrityksiä harjoittamaan vastuullista metsänhoitoa. 1990-luvulla Rainforest Alliance oli osallisena perustamassa Forest Stewardship Council -järjestöä. Suomessa se tunnetaan metsien FSC®-sertifiointien kautta. 

Rainforest Alliance sertifikaatti merkitsee todistusta yrityksen ympäristöystävällisestä ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Työntekijöiden oikeudenmukaiset olot ovat keskeinen sertifioitumisen edelleytys. Suomalaisten kuluttajien kaupan hyllyllä kohtaaman sertifioidun tuotteen sisällöstä vähintään puolet on peräisin sertifioidulta tilalta.

Esimerkkejä rainforest Alliance sammakkomerkillä myytävistä tuotteista ovat juomat kuten tee, kahvi, hedelmämehut ja kaakao sekä useat hedelmät ja suklaa.

Rainforest Alliance toteuttaa suojelu- ja yhteisökehitysohjelmia useissa tärkeissä trooppisissa kohteissa, joissa liian yksipuolinen maataloustuotanto muutoin uhkaisi ekosysteemien terveyttä ja maaseutuyhteisöjen hyvinvointia.

Vuonna 2018 Rainforest Alliance yhdistyi kestävää maanviljelyä sertifioivan UTZ:in kanssa organisaatioiden tavoitteiden saavuttamiseksi ja kasvaviin haasteisiin vastaamiseksi.  

Maatiloja koskevan sertifioinnin vaatimukset on kerrottu standardissa 2020 SUSTAINABLE AGRICULTURE STANDARD: FARM REQUIREMENTS.   

Elintarviketeollisuutta koskevan jäljitettävyysketjun  sertifioinnin vaatimukset on kerrottu standardissa 2020 SUSTAINABLE AGRICULTURE STANDARD: SUPPLY CHAIN REQUIREMENTS.

Bureau Veritas tekee Rainforest Alliance jäljitettävyysketjun sertifiointeja Suomessa kotimaisen auditoijan suorittamana.  Kotimaisen auditoijan avulla elintarviketeollisuuden paikalliset olosuhteet huomioidaan sertifiointiprosessissa ja kommunikointi helpottuu kaikkien osapuolten välillä.  

Lisätietoa Rainforest Alliance sertifioinnin menettelyistä sekä yllämainitut standardit ovat saatavilla osoitteessa  https://www.rainforest-alliance.org/for-business/2020-certification-program/

Lisätiedot

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com

Bureau Veritas on ASI:n akkreditoima sertifiointilaitos, lisenssinumero FSC® A000504.