Hiilijalanjäljen laskenta

Webinaari: Hiilijalanjäljen laskenta

Kasvihuonekaasupäästöt ja hiilijalanjäljen arviointi – mitä niistä kannattaa jokaisen yrityksen toiminnassaan tietää?

Ilmastonmuutos vaikuttaa laajasti kaikilla yritystoiminnan ja yhteiskunnan alueilla loppuasiakkaiden ja hankintaketjujen hallinnan lisäksi. Harva yritys voi välttää kysymyksiä toimintansa ilmastovaikutuksista. Yhä enemmän kysytään ammattimaista ja läpinäkyvää todentamista ja kykyä vastata näihin moninaisiin kysymyksiin. Yrityksen ei tarvitse itse osata kaikkea, mutta sen verran tulee tietää keskeisiä käsitteitä ja tuntea ilmiötä, että osaa arvioida tilannetta kannaltaan ja pyytää apua esimerkiksi näistä asioista raportointiin.

Tiivis aamupäivän webinaari johdattelee osallistujan ymmärtämään, mitä ovat kasvihuonekaasupäästöt, mitä niistä seuraa ja miten niitä voi yleisellä tasolla mitata (esim. perustuen ISO 14064-1 -standardiin ja WBCSD/WRI -protokollaan).

Webinaarin avulla osaat tunnistaa ja rajata organisaation toiminnoista tärkeimmät kasvihuonekaasujen päästöjen lähteet sekä ymmärrät, miten niistä tulisi raportoida. Osaat kiinnittää huomiota tarvittaviin tiedonhallintaratkaisuihin ja kerätyn tiedon laatuun, dokumentointiin sekä epävarmuuksiin ja esteisiin, jotka haittaavat luotettavaa raportointia ja verifiointia.


Webinaari sopii organisaatioiden eri portaissa kehittämisestä ja vastuullisuudesta vastaavaaville, laatuvastaaville, taloushallinnon ja johdon edustajille ja yritysten omistajille.

Webinaarin ajankohta: 10.6.2022, klo 9.30-12.00
Hinta: 190 € + alv/ osallistuja

Webinaarin asiantuntijana toimii Hannu Salo, Bioenergia ry:n toimialapäällikkö (turve ja kasvualustat).