Gluten free

News

AOECS Standard for Gluten-Free Food v.3 astuu voimaan 1.1.2023

Mar. 21 2022

AOECS-standardi gluteenittomille elintarvikkeille on ohjeasiakirja teknisistä vaatimuksista, jotka koskevat elintarvikealan toimijoita. Standardissa kuvataan ohjeet ja vaatimukset gluteenittomien tuotteiden käsittelyyn aina valmistuksesta varastointiin ristikontaminaation estämiseksi. Standardi myös määrittelee gluteenin kemiallisen koostumuksen ja gluteenia sisältävät viljat. Vaatimusten tulee täyttyä jotta yritykselle voidaan myöntää sertifikaatti ja lisenssi Crossed Grain -symbolin käyttöön tuotteissaan.

Uusi versio korvaa edellisen, ja astuu voimaan 1.1.2023. Kolmannen version pyrkimys on helpottaa standardin ymmärtämistä ja täytäntöönpanoa. Päivitys koskeekin mm. standardissa käytettyjen termien selkeyttä ja johdonmukaisuutta sekä rakenteen käyttäjäystävällisyyttä.

Lue lisää AOECS:n kotisivuilta, joilta voit myös ladata standardin ja kuunnella webinaarin tarkemmista muutoksista standardin uudessa versiossa.

Bureau Veritas suorittaa 
gluteenittomien tuotteiden merkkiauditointeja, jotka oikeuttavat yrityksen hakemaan gluteenittoman tuotteen merkin käyttöoikeutta Keliakialiitolta.

Lue lisää Auditoinneista:

Ota yhteyttä

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com