Gluteeniton

AOECS - Gluteenittoman tuotteen merkki

Keliakialiitto hallinnoi AOECS (Euroopan Keliakialiittojen kattojärjestön) standardiin perustuvaa Gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmää, jonka tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien asiointia kaupassa. Tuotteen gluteenittomuus voidaan varmistaa tuotepakkauksessa olevasta Gluteenittoman tuotteen merkistä.

Bureau Veritas Certification tekee gluteenittomien tuotteiden merkkiauditointeja, jotka oikeuttavat yrityksen hakemaan Gluteenittoman tuotteen merkin käyttöoikeutta. Auditoinnit voi yhdistää myös muihin elintarvikealan auditointeihin, kuten esimerkiksi FSSC 22000 ja ISO 22000 –auditointeihin.

Sertifioidakseen gluteenittoman tuotteen, yrityksen tulee täyttää Gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmän kriteerit. AOECS standardin kriteerien täyttyminen tarkastetaan auditoinnilla ja hyväksytyn auditoinnin jälkeen yritykselle myönnetään Gluteenittoman tuotteen sertifikaatti

Hyväksytyn sertifioinnin jälkeen yritys voi hakea käyttöoikeuden Gluteenittoman tuotteen merkkiin Keliakialiitolta. Gluteenittoman tuotteen merkki on luvanvarainen ja tuotekohtainen. 

Lue lisää: Keliakialiitto – Gluteenittoman tuotteen merkki 

OTA YHTEYTTÄ

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com