MSC 2022

Uutiset

MSC:n The MSC Fisheries Standardin uusin versio julkaistaan lokakuussa 2022

Syy. 26 2022

Vietimme viime viikolla MSC:n Kestävän Kalan Päivää, jossa käsiteltiin mm. MSC:n vaikutusta kuluneen 25 vuoden aikana ja tarkasteltiin kalateollisuuden kasvua, kestävän kalastuksen haasteita sekä tulevaa The MSC Fisheries Standard -standardipäivitystä.

MSC julkaisee standardin päivitetyn version lokakuun lopussa ja se astuu voimaan toukokuussa 2023. Siirtymäaika on kuusi vuotta. Tämän version tavoitteena on alan tieteellisen ymmärryksen kasvattaminen, kestävän kalastuksenhoidon parhaiden käytäntöjen koonti sekä MSC sertifioitujen yritysten kestävän kalastuksen johtavan aseman ylläpitäminen. Uusi versio myös parantaa standardin sovellettavuutta ja saavutettavuutta ja tekee siitä helppolukuisemman.

Two persons with certificates

Kalatukku E. Eriksson Oy:lle myönnettiin Kultainen Kala -tunnustus panostuksestaan vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämisestä ja vastuullisen kalakaupan edistämisestä Suomessa. Onnea ansaitusta palkinnosta!

Bureu Veritas suorittaa MSC CoC (Chain of Custody) sertifiointeja jotka takaavat, että tuotteet ovat jäljitettävissä ja erotettu sertifioimattomista tuotteista. Saadakseen sertifikaatin yrityksen tulee myös ostaa sertifioituja ja tunnistettavia tuotteita sertifioiduilta tuottajilta, ja tuotteiden määrän tulee olla kirjattuna ylös. Yrityksen hallintajärjestelmän tulee myös vastata standardin vaatimuksia.

Lue lisää ja pyydä tarjous:

Ota yhteyttä

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com