Wirepas Oy

News

Wirepas Oy:lle myönnettiin ISO 9001:2015 sertifikaatti

Lok. 29 2020

Wirepas Oy:lle myönnettiin laadunhallintajärjestelmän ISO 9001:2015 sertifikaatti lokakuussa 2020.

Saavuttaakseen akkreditoidun ISO 9001 sertifikaatin, organisaation tulee täyttää ISO 9001 standardin määrittelemät vaatimukset. Näitä vaatimuksia ovat mm. jatkuva parantaminen, johdon sitoutuminen, riskien ja mahdollisuuksien arviointi sekä faktoihin perustuva päätöksenteko. Juha Salokannel Wirepas Oy:ltä kertoo, että yritys päätyi sertifioimaan laatujärjestelmänsä, sillä heidän mielestään sertifiointi on luonnollinen osa laatujärjestelmän rakentamista. Heille tuotteiden laatu on ensisijaisen tärkeää, mutta myös sertifikaatti avaa uusia isoja asiakasmahdollisuuksia.

Wirepas Oy on kansainvälisesti toimiva teknologiayritys, jonka pääkonttori sijaitsee Tampereella. Heidän tuotteensa, Wirepas Mesh, tekee "suurtenkin laitemäärien langattomasta verkottamisesta kannattavaa". Esimerkiksi Oslossa yli 700 000 sähkömittaria on samassa Wirepas Mesh verkossa. Teknologiaa käytetään jo lukuisilla IoT sovellusaloilla, kuten älyvalaistuksessa, logistiikassa, paikannuksessa ja teollisuuden sensoroinnissa.

Laatujärjestelmän ja sen dokumentoinnin ei tarvitse olla auditointiprosesseja aloittaessa valmis, mutta sertifiointia ei kannata lähteä hakemaan, ellei ole selvä pyrkimys ajaa laatujärjestelmä osaksi yrityksen todellisia toimintamalleja.

Juha SalokannelWirepas Oy

Wirepas Oy auditoitiin syyskuussa ja johtavana arvioijana toimi Bureau Veritasin Pekka Virta. Pekka totesi Wirepas Oy:n laadunhallintajärjestelmän vastaavan standardin vaatimuksia ja heille myönnettiin lokakuussa ISO 9001 sertifikaatti. ”Olimme valmistautuneet auditointiin hyvin, ja siinä mielessä ei ollut yllätys, että se sujui hyvin. Auditoija oli selvästi asiansa osaava ja loi myös luotettavan ilmapiirin”, toteaa Juha Salokannel auditoinnista.

Juhan vinkki muille yrityksille sertifiointiprosessin aloittamista varten: ”Laatujärjestelmän ja sen dokumentoinnin ei tarvitse olla auditointiprosesseja aloittaessa valmis, mutta sertifiointia ei kannata lähteä hakemaan, ellei ole selvä pyrkimys ajaa laatujärjestelmä osaksi yrityksen todellisia toimintamalleja.”

Bureau Veritas onnittelee Wirepas Oy:tä ISO 9001 sertifikaatista!