CSRD koulutus (c) CANVA

CSRD JA KESTÄVYYSRAPORTOINTI

TAVOITTEET

CSRD ja kestävyysraportointi -kurssilla käydään läpi kestävyysraportointidirektiivin taustaa sekä olennaisia vaatimuksia. Tulemme keskustelemaan kestävyysstandardien sisällöstä yleisellä tasolla, sekä niiden asettamista mahdollisuuksista ja haasteista yrityksille. Lisäksi perehdymme raportointiprosessin eri vaiheisiin sekä olennaisten aiheiden määrittelyyn.

Tavoitteena on:
• Uuden kestävyysraportointidirektiivin keskeisimpien vaatimusten ymmärtäminen
• Kestävyysraportointistandardien rakenteen ja aiheiden tunteminen yleisellä tasolla
• Raportointiprosessin vaiheiden ymmärtäminen
• Olennaisuusarvion periaatteiden hahmottaminen

KENELLE KOULUTUS SOPII

Uusi kestävyysraportointidirektiivi CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) tekee kestävyysraportoinnista pakollista entistä suuremmalle määrälle yrityksiä, alkaen suurista ja laajentuen lähivuosina myös pienempiin listattuihin yrityksiin. Arvoketjutietojen raportointivelvoitteen myötä direktiivin tiedonantovaatimukset tulevat haastamaan myös muita kuin raportointivelvollisia yrityksiä, joiden tulee olla valmiita antamaan kestävyystietoja suuremmille yrityskumppaneilleen. Valmistautuminen kannattaa siis aloittaa viimeistään nyt.

Koulutus pyrkii auttaa osallistujia ymmärtämään paremmin direktiivin sekä kestävyysstandardien asettamia vaatimuksia yrityksille. Kyseessä on perustason kurssi, jonka painopiste on uuden direktiivin mukaisessa raportoinnissa. Osallistujan aiempi ymmärrys yritysvastuusta on hyödyksi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Koulutus kestää yhden päivän ja sisältää tunnin lounastauon. Aiheita käsitellään opetuksen, keskustelun sekä ryhmätöiden kautta.

Koulutuksessa tullaan käymään läpi seuraavia aihealueita:
• Kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) taustaa ja olennaisia vaatimuksia
• Kestävyysraportointistandardien (ESRS) rakenne ja yleinen sisältö
• Raportointiprosessin ja olennaisten aiheiden määrittely

Aamupäivän osuus: (CSRD ja ESRS): 9.00-12.00
Lounastauko: 12.00-13.00
Iltapäivän osuus (raportointiprosessi ja olennaisuusarvio): 13.00-16.00
Kurssin lopetus: 16.00-16.30

Koulutus sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin sähköisesti sekä kurssitodistuksen. Tarjolla on myös aamupalaa, lounas ja iltapäiväkahvitarjoilu.

 • AJANKOHDAT

  19.4.2024

  Kesto: 1 päivä

 • OPISKELUTAPA

  Lähiopetus

 • SIJAINTI

  Sokos Hotel Tripla, Helsinki

 • HINTA

  € 825

Image
In the picture Bureau Veritas's sustainability specialist Anni Heikkinen

Kouluttaja Anni Heikkinen
Vastuullisuusasiantuntija

 

Lisätietoja koulutuksista antaa: koulutus@bureauveritas.com

PERUUTUSEHTOMME
Tilaisuuksiimme osallistumisen peruutus on mahdollista veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen tilaisuuden alkua. Paikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle, mikäli ilmoittautunut itse estyy osallistumasta.Varaamme oikeuden perua tilaisuuden alhaisen osallistujamäärän vuoksi viimeistään 7 päivää ennen tilaisuuden alkamista.