bv_brc

BRC JA IFS
SERTIFIOINNIT

Elintarviketurvallisuuden vaatimukset kasvavat. Kuluttajat ja viranomaiset vaativat yhä enemmän, että syömämme ruoan tulee olla korkealaatuista ja turvallista. Jos ongelma ilmenee, virheen lähde on löydettävä ja korjattava nopeasti. Vaatimukset kohdistuvat aluksi ensisijaisesti vähittäiskauppaan, mutta leviävät sieltä koko elintarvikeketjun läpi jalostusteollisuuteen, alkutuottajiin ja kuljettajiin.

Brand Reputation through Compliance Global Standards (BRCGS) ja International Food Standard (IFS) ovat turvallisuus- ja toiminnanohjausjärjestelmästandardeja, joiden tarkoitus on taata elintarvikkeiden turvallisuus ja laatu.

Monet jälleenmyyjät Euroopassa vaativat toimittajiltaan BRCGS- ja IFS-sertifikaatteja. Näiden standardien mukainen sertifiointi auttaa yritystäsi pääsemään kansainvälisille markkinoille, parantamaan suhteitasi jakelijoihin ja vähentämään elintarviketurvallisuusriskejä.

Bureau Veritas on akkreditoitu tarjoamaan sertifiointeja useiden BRCGS- ja IFS-standardien mukaan, mukaan lukien BRCGS Global Standard for Food Safety, BRCGS Global Standard for Packaging and Packing Materials ja BRCGS Global Standard for Storage and Distribution sekä IFS Food ja IFS Logistics -standardit.


IFS

Elintarvikkeiden myyminen useille saksalaisille ja ranskalaisille ketjuille, esimerkiksi Aldille, Lidlille ja Metrolle, vaatii erityislupaa useilla laatuun ja elintarviketurvallisuuteen vaikuttavilla alueilla. Tavarantoimittajia koskevat vaatimukset on kuvattu IFS:ssä (International Food Standard), jonka aloitti saksalainen elintarvikeketju HDE (Hauptverband des Deutschen Einzelhandels). Ranskalainen sisarjärjestö FCD (Fédération des entreprises du Commerce et de la Distribution) liittyi myöhemmin mukaan. Ketjut edellyttävät ulkopuolisen, riippumatoman tahon tarkastavan ja hyväksyvän toimittajan laadun ja elintarviketurvallisuuden johtamisjärjestelmän.

BRC

Ruoan toimittaminen useille englantilaisille vähittäiskauppaketjuille, kuten Asdalle, Tescolle ja Sainsburylle, vaatii erityisen hyväksynnän useista laatuun ja tuoteturvallisuuteen vaikuttavista seikoista. Monet vaatimuksista on kuvattu standardissa BRC Global Standard Food, joka on julkaistu englantilaisten liiketoimintaketjujen yhteistyönä. Kuten IFS:kin kohdalla, ketjut edellyttävät ulkopuolisen, riippumatoman tahon tarkastavan ja hyväksyvän toimittajan laadun ja elintarviketurvallisuuden johtamisjärjestelmän.

GFSI

Elintarvikeketjujen monimutkaisuus ja globaali luonne tekevät elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun varmistamisesta entistä vaikeampaa. Vastatakseen näihin haasteisiin yhä useammat jälleenmyyjät vaativat GFSI:n tunnustamien elintarviketurvallisuusstandardien noudattamista. Global Food Safety Initiative (GFSI) on voittoa tavoittelematon alan asiantuntijoiden yhdistys, joka on sitoutunut parantamaan elintarviketurvallisuutta koko arvoketjussa. GFSI hyväksyy useita elintarviketurvallisuusstandardeja, jotka kattavat viljelyn, pakkaamisen, varastoinnin ja jakelun.

Bureau Veritas tarjoaa sertifiointi- ja auditointipalveluita useille GFSI-tunnustetuille standardeille, kuten IFS ja BRCGS.

BRC / IFS -SERTIFIKAATIN EDUT:

  • Kolmannen osapuolen arviointi laatu- ja elintarviketurvallisuusjärjestelmän tarkistamiseksi ja hyväksymiseksi
  • Pääsy osaan Euroopan suurimmista vähittäiskaupan ketjuista
  • UKAS-akkreditoitu sertifikaatti
  • Integrointi muihin standardeihin, esim. ISO 9001 (laatu) tai ISO 14001 (ympäristö)

OTA YHTEYTTÄ

Robert Åkerblom
Sales Manager
p. 010 830 8675
robert.akerblom@bureauveritas.com